Logo
Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska

Skraćeni naziv: Udruga tjelesnih invalida Grada Siska
Adresa sjedišta: Ulica Stjepana i Antuna Radića 46, Sisak.
Tel/fax: 044/540-376
OIB: 08989658182
IBAN: HR6624020061100812167

Predsjednik: Dren Dobrenić
Osoba za kontakt: Vesna Gašparić
Email: uti-sisak@sk.t-com.hr

Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska (UTI) je dragovoljna, neprofitna udruga za promicanje zajedničkih socijalnih, zdravstvenih, kulturnih, odgojnih, informacijskih, sportskih, rekreacijskih i drugih interesa osoba s invaliditetom. Okuplja i zastupa osobe s tjelesnim invaliditetom, njihove roditelje/skrbnike, stručnjake i druge osobe. UTI je osnovana 12.05.1981. godine, a inicijatori utemeljenja bili su : dr.Cili Vadla, Mirko Dijanek, Miljenko Ključec i Zdravko Jakopović. 

Kroz godine postojanja provode razne aktivnosti: briga o članstvu (upute i pomoć u ostvarivanju prava i povlastica), organizacija humanitarnih i dječjih paketa, kreativnih radionica, ljetovanja, tradicionalnih susreta osoba s invaliditetom i odlaska članova na slične susrete kako bi se potaknulo umrežavanje te ostale mjere s ciljem jačanja svijesti i punog uključivanja osoba s invaliditetom u život zajednice.

Svoje aktivnosti UTI financira iz natječaja ministarstava, proračuna Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Europske unije, trgovačkih društava, banaka, donatora i sponzora.
Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska dijele zajednički prostor u centru Siska veličine 72 m2, na adresi Stjepana i Antuna Radića 46, koji se sastoji od 2 ureda i klupskog prostora.

Članica je:
Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize,
Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom,
Saveza društva distrofičara RH i Saveza udruga osoba s invaliditetom Grada Siska.

Učlanjenje u Udrugu je dobrovoljno. Potpisivanjem pristupnice i plaćanjem članarine za tekuću godinu, dobiva se članska iskaznica. Udruzi mogu pristupiti i osobe bez invaliditeta kao volonteri. Osobe s invaliditetom učlanjenjem u Udrugu ostvaruju određene povlastice ovisno o stupnju u kategoriji invaliditeta.

Registarski broj iz Registara udruga: 03000166
Osobe ovlaštene za zastupanje:
Dren Dobrenić, predsjednik
Željko Smolčić, dopredsjednik
Željko Božić, tajnik