Viber Slika 2022 12 02 10 24 54 745

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM – 3. PROSINCA!

1992. godine od strane Ujedinjenih naroda (UN) 3. prosinca proglašen je Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a UN-ova Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je  sve zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je „Vođenje i sudjelovanje osoba s invaliditetom prema uključivom, dostupnom i održivom svijetu nakon Covida-19“.

Udruga tjelesnih invalida Grada Siska sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Grada Siska i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska u sklopu obilježavanja pripremili su izložbeni štand kreativnih radova svojih članova te su održali radni sastanak s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i Policijske postaje Sisak koje su predsjednik Dren Dobranić i zaposlenici te članovi udruge upoznali s aktualnim aktivnostima djelovanja i problematikom te smo im zahvalili na dosadašnjoj suradnji i iskazanoj podršci uz molbu za daljnju potporu našim budućim aktivnostima na dobrobit osoba s invaliditetom i zajednice u cjelini.

Umjesto zaključka naša poruka povodom obilježavanja ovog dana je da svi razmislimo možemo li doprinijeti širenju svijesti i boljem odnosu prema osobama s invaliditetom?

PRUŽI PODRŠKU, BUDI DIO POZITIVNE PROMJENE… PUNO MALIH STVARI ČINI ČUDA!