1

Završena provedba programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv (3. godina)

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize nositelj je treće godine programa Klubovi korisnika –Klub Aktiv u sklopu trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine.


Financijska sredstva za provedbu treće godine programa osigurana su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovorom o dodjeli financijskih sredstava.


Program „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ u trećoj godini Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize provodio je s Udrugom osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, te udrugama iz gradova Virovitica, Daruvar, Đurđevac i Našice.
Program je ostvario povećanje socijalnog uključivanja i veća kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Provedbom aktivnosti unutar Kluba korisnika ostvareni su specifični ciljevi usmjereni na korisnike poput socijalne aktivacije i interakcije, druženje, kreativno izražavanje i poboljšanja kvalitete života i izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom.

Održana su tematska predavanja voditeljice programa Maje Gašpert, psihološka predavanja mag. psych Lidije Kunštek, predavanja Volonterskog centra Sisak Matee Strižić, Nutricionističko predavanje Ivanke Brček, dip.soc.radnica Mašenka Sekulić i mag.soc.rada Irena Anušić održale su tematska predavanja od strane Centra za socijalnu skrb Sisak.

Navedena predavanja utjecala su na osnaživanje u svakodnevnim izazovima osoba s invaliditetom, te educiranje i poboljšanje života istih.